De komende drie dagen is het circuit van Bahrein gastheer van de laatste Formule 1-testdagen van 2013. Een totaal van vier teams reist af naar het oliestaatje om de Pirelli-banden van 2014 voor het eerst uit te proberen.

De driedaagse test wordt uitgevoerd op verzoek van Pirelli. De Italiaanse bandenfabrikant wil graag kilometers maken met de nieuwe compounds, alvorens ze onder de nieuwe Formule 1-bolides van 2014 te leggen. Dit allemaal ten behoeve van de veiligheid.

Alle teams hebben een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan de test in Bahrein. Slechts vier team zijn daar op ingegaan, te weten Ferrari, Mercedes, Red Bull en Toro Rosso. Het laatstgenoemde team maakt van de gelegenheid gebruik om Daniil Kvyat de nodige kilometers te laten maken ter voorbereiding op zijn Formule 1-debuut in 2014. Kvyat wordt vergezeld door teamgenoot Jean-Éric Vergne.

Grote broer Red Bull haalt testrijder Sebastien Buémi voor drie dagen van stal. Hij zal in zijn eentje het werk voor het kampioenschapsteam opknappen. Ferrari neemt daarentegen twee coureurs mee naar de woestijn. Routinier Pedro de la Rosa verruilt het simulatorwerk voor even weer voor het echte werk, terwijl Marussia-coureur Jules Bianchi invulling zal geven aan zijn rol als Ferrari-protegé.

Mercedes is het vierde en laatste team dat nog eenmaal de 2013-bolide de pitstraat uit zal rollen. Nico Rosberg neemt voor de Duitsers de honneurs waar, aangezien teamgenoot Lewis Hamilton zich ergens in het hooggebergte voorbereidt op het aankomende seizoen.

Foto: Pedro de la Rosa in actie voor Ferrari op het circuit van Jerez in februari van dit jaar.