Op donderdag gaat de laatste serie van vier testdagen van start in opnieuw het Spaanse Barcelona. Voor sommige teams betekent het de kans om de puntjes op de i te zetten, voor andere teams is er nog heel veel meer werk aan de winkel. Maar wie rijdt wanneer? Een overzicht.

Een line-up zoals hieronder is altijd onder voorbehoud. Vorige week zagen we al dat technisch malheur of ziekteverzuim een reden kan zijn voor een team om de planning om te gooien. Het is echter wel zeker dat Fernando Alonso niet in actie komt komend weekeinde. De Spanjaard is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, maar herstelt thuis verder van de lichamelijke ongemakken die hij afgelopen zondag opliep toen hij met zijn McLaren in de muur belandde. Test -en reservecoureur Kevin Magnussen neemt zijn werkzaamheden over. Op welke dagen de Deen in actie komt is echter nog niet duidelijk. McLaren heeft vooralsnog alleen Jenson Button bevestigd voor de donderdag.

Verder zal er opgelucht adem worden gehaald als Force India voor het eerst de nieuwe VJM08 de baan op stuurt. De nieuwe bolide wordt echter niet vóór vrijdag verwacht en dus zal men in slechts drie dagen het nieuwe strijdwapen op snelheid moeten zien te krijgen.

 

Team Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Mercedes Hamilton Rosberg Hamilton Rosberg
Red Bull Kvyat Kvyat Ricciardo Ricciardo
Williams Massa Bottas Massa Bottas
Ferrari Räikkönen Vettel Räikkönen Vettel
McLaren Button nnb nnb nnb
Force India Pérez Hülkenberg Hülkenberg Pérez
Toro Rosso Sainz Verstappen Sainz Verstappen
Lotus Grosjean Maldonado Grosjean Maldonado
Sauber Ericsson Nasr Ericsson Nasr