Lees hier de interessantste reacties van de coureurs na de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk.

Valtteri Bottas (Mercedes), 1e: “We maken hier al het hele weekend goede progressie met de setup. Met de nieuwe onderdelen die we hebben, is het namelijk altijd nog even de balans vinden. Dat is gelukt. Ik wist voor de laatste run in Q3 dat er nog een tiende meer in zat. Die wist ik te vinden, en ik had hem blijkbaar ook nodig! Voor zondag gaat het er nu om een goede start te maken – zonder gekke overdreven heldhaftige acties in de eerste bocht. Geloof me verder maar: niemand wil hier liever winnen dan ik.:

Lewis Hamilton (Mercedes), 2e: “Dit was niet slecht, ik ben hier best blij mee. Valtteri reed al een geweldige eerste ronde, terwijl ik daarin een foutje maakte. Ik was daarna wel heel happy met m’n tweede ronde, maar Valtteri verdient de pole hier gewoon echt.”

Sebastian Vettel (Ferrari), 3e: “Het is niet makkelijk hier een foutloze ronde te halen. In mijn eerste poging in Q3 maakte ik ook een foutje. Daarna zat er denk ik alsnog wel wat meer in dan ik in mijn tweede ronde eruit haalde, maar ik speelde het enigszins op safe om wel gewoon rond de plek uit te komen waar we thuishoren. Voor zondag zie ik zeker nog kans.”

Romain Grosjean (Haas), 6e, tegenover Sky Sports F1: “Het is geweldig dat we ons weekend zo goed hebben kunnen opbouwen. We hadden niet gedacht dat we één van de Red Bulls nog zouden pakken, maar dat is maar mooi gelukt. We staan er nu goed voor om punten te pakken. Hopelijk lukt dat en blijven we zondag verder uit de problemen. Het is ook goed te laten zien dat ik nog kan rijden. Ik zat in een negatieve spiraal en dat is dan moeilijk te stoppen.”

Fernando Alonso (McLaren), 14e, start 13e, tegenover Ziggo Sport: “Ik ben happy. We hebben goed ons best gedaan. We zijn alleen in Spanje en Monaco beter dan als dertiende gestart, dus in zekere zin is dit voor ons de op twee na beste kwalificatie van het jaar. Natuurlijk is het nog steeds niet waar we willen staan, maar dit was het maximale. Hopelijk gaat het zondag beter. We mikken voor dan op punten, waarbij de strategie belangrijk wordt. Ik ben redelijk optimistisch gestemd voor de race.”

Stoffel Vandoorn (McLaren), 16e, start 15e, tegenover Ziggo Sport: “Het is op een paar duizendsten niet gelukt om uit Q1 te komen. Dat is natuurlijk heel jammer. Het is hier altijd heel close in de kwalificatie. Er waren daarin ook wat misverstanden, met sommige jongens die nog een opwarmrondje deden enzo die er tussendoor reden. Zo hadden we een beetje last van verkeer en was het geen ‘normale’ kwalificatie.”