*

Williams beslist pas in januari over coureur voor 2018

Daan de Geus

Daan de Geus

15 december 2017 17:21

Williams beslist pas in januari over coureur voor 2018
Sutton Images

Het team van Williams beslist op z’n vroegst in de eerste week van januari wie volgend seizoen de teamgenoot van Lance Stroll wordt.

Dat bericht onder meer de BBC. Williams, de nummer vijf bij de constructeurs van 2017, zoekt voor komend seizoen een vervanger voor Felipe Massa, die afscheid heeft genomen van de Formule 1.

Op de kandidatenlijst staan, voor zover bekend, Robert Kubica, Sergej Sirotkin en Daniil Kvyat. Eerder genoemde andere kandidaten als Paul di Resta en Pascal Wehrlein zouden zijn afgevallen.

Kubica en Sirotkin hebben in Abu Dhabi voor Williams meegedaan aan de bandentest. Vóór die test gold Kubica als kandidaat nummer één, daarna zou Sirotkin de favorietenrol hebben overgenomen.

Autosport berichtte eerder dat Kubica zelfs uit de race is. Of het uitstellen van de beslissing goed of slecht voor zijn kansen is, is onduidelijk. Volgens de BBC is Williams’ interesse sowieso afgenomen.

Naar verluidt heeft Sirotkin tijdens de Abu Dhabi-test een betere indruk achtergelaten dan Kubica. Hij zou ook meer sponsorgeld meebrengen, al zou Kubica eveneens geld meenemen.

Gesprekken tussen Williams en Sirotkins management zijn volgens eerdere berichten in een vergevorderd stadium. Kvyat zou het alternatief zijn als het niet tot een akkoord met Sirotkin komt.

Ex-Red Bull-coureur Kvyat heeft niet voor Williams getest, maar zou wel in Williams’ simulator hebben gezeten. Williams heeft telkens benadrukt dat performance voorop staat bij de keuze.

Massa, die in Abu Dhabi zijn laatste Grand Prix reed, verklaarde eerder echter tegenover Autosport dat Williams naar geld kijkt bij het nemen van de beslissing over een coureur.

 

Gerelateerd