*

Williams focust op banden in Bahrein

Ryan Baij

Ryan Baij

17 april 2013 16:54

Williams focust op banden in Bahrein
Racepictures

Na drie races is het voor het team van Williams nog altijd wachten op het eerste WK-punt. Enig lichtpuntje voor het team is het feit dat debutant Valtteri Bottas alle keren de race heeft voltooid en zo veel ervaring heeft opgedaan. Zijn ervaren teamgenoot Pastor Maldonado wist pas één keer de finishlijn te passeren.

“Het is een drukke start van mijn Formule 1-carrière”, vertelt Bottas. “Voor de tweede keer hebben we twee races vlak naar elkaar. Aan de andere kant is het ook wel fijn dat ik veel kilometers kan maken in de auto. Hierdoor begrijp ik hem veel beter. Het circuit wordt niet veel gebruikt in het jaar en is daarom nogal stoffig. Het is belangrijk dat we goed op de banden letten. Als we die kunnen maximaliseren is het mogelijk om voor andere teams te komen die het iets minder goed voor elkaar hebben.”

Pastor Maldonado, de meest ervaren Williams-coureur, maakt zich vooral zorgen om de hoge temperaturen in de woestijn. “Het kan heel warm worden in de cockpit. Het is dus belangrijk dat je zowel mentaal als lichamelijk goed voorbereid bent op de race. Ik denk dat ik in deze race wel twee tot drie kilo afval. Het is dus belangrijk om fit te zijn.”

Technisch directeur Mike Coughlan hoopt vooral dat de motor de Williams niet in de steek laat. “We hopen dat de Renault-motor het goed houdt op de lange rechte stukken. Je vergt dan immers wel veel van de krachtbron. Voor de rest moeten we goed omgaan met de banden en dan komen we vanzelf verder naar voren. Het is natuurlijk heel teleurstellend dat we nog geen enkel punt hebben gescoord, maar Bottas heeft in ieder geval de auto al drie keer naar de finish gebracht.”