*

Williams laatste optie voor Ocon, maar niet langer dan één jaar

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

19 oktober 2018 15:10

Williams laatste optie voor Ocon, maar niet langer dan één jaar
Sutton Images

Esteban Ocon heeft zijn zinnen voor 2019 gezet op een stoeltje bij Williams. De huidige Racing Point Force India-coureur geeft zelf echter aan zich niet voor langer dan één jaar aan het team te willen binden.

Nu Sergio Perez officieel bevestigd is voor het volgende seizoen en de komst van Lance Stroll slechts een formaliteit lijkt, is er geen plek meer voor Ocon bij Racing Point in 2019. De Mercedes protegé moet daarom op zoek naar een ander team, maar dat blijkt nog een lastige opgave.

Slechts enkele stoeltjes zijn nog vrij en bovendien helpen de banden tussen Ocon en Mercedes ook niet mee. De enige optie lijkt een verblijf bij Williams te zijn, dat vorige week nog een andere Mercedes junior, George Russell, bevestigde als coureur.

Rijdt Ocon in 2019 voor Williams?

Ocon heeft nu zelf echter in gesprek met de pers in Austin aangegeven dat hij zich niet voor langer dan een jaar aan het Britse team wil binden, mocht hij daarvoor gaan rijden. Als reden geeft hij aan dat er “goede mogelijkheden” zijn in 2020, die hij graag wil openhouden.

Hiermee doelt Ocon waarschijnlijk op het plekje van Valtteri Bottas bij Mercedes. De Finse coureur is immers nog onzeker over zijn plekje voor 2020 en Ocon zou dat stoeltje als Mercedes-talent wel eens kunnen overnemen.