Williams stond de eerste vijf races van 2011 droog, maar Rubens Barrichello is er tijdens de laatste twee races in geslaagd punten te pakken. De volgende stap is om met twee auto’s in de punten te finishen.

Technisch directeur Sam Michael benadrukt in zijn vooruitblik op het weekend dat Williams een dubbele puntenfinish wil behalen in Valencia: “Het is ons doel met beide auto’s in de toptien te eindigen en onze verbeterde diffusor moet daarbij een handje helpen”, zegt hij.

Barrichello’s teamgenoot Pastor Maldonado, die nog geen punten heeft gehaald en dus weet wat hem te doen staat, laat op zijn beurt optekenen dat hij veel zin heeft in de race door de straten van de Spaanse kuststad. “Het weer is in dat deel van Spanje meestal fantastisch en ik denk dat er veel fans uit mijn thuisland Venezuela zullen zijn, dus het wordt vast een bijzonder weekend voor me.”

De GP2-kampioen kent het circuit bovendien ook al goed uit zowel die klasse als andere kampioenschappen: “De baan lijkt door de lange rechte stukken wel wat op het circuit in Montréal, want ook Valencia is een combinatie van lange rechte stukken en langzame bochten, terwijl ook hier de muur continu dichtbij is.”

Barrichello is ook duidelijk in zijn oordeel over het Circuito Urbano Valencia: “Ik hou van deze baan”, verkondigt hij. “Het is een erg ‘compleet’ circuit en het heeft bovendien een bijzondere betekenis voor me, aangezien ik hier in 2009 mijn eerste zege van dat jaar pakte en die overwinning ook gelijk de honderdste zege voor een Braziliaan in de Formule 1 was.”