*

Wolff: ‘Bottas moet meer een ‘killer’ worden’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 november 2017 09:11

Wolff: ‘Bottas moet meer een ‘killer’ worden’
Sutton Images

Valtteri Bottas moet meer een killer worden, dat vindt zijn Mercedes-teambaas Toto Wolff, ondanks dat hij vindt dat Bottas zich goed heeft herpakt sinds de zomerstop.

Bottas vertrok afgelopen zondag van pole in de Grand Prix van Brazilië, maar verloor de race bij de start. Ferrari’s Sebastian Vettel kwam iets beter weg en dook binnendoor in de eerste bocht, met Bottas die de deur wellicht niet hard genoeg dicht deed.

Volgens Wolff reed Bottas, die tweede werd, alsnog een goede race, ook al was de Fin zelf er na afloop niet over te spreken. Voor Bottas kwam het missen van een goede kans op de zege ook op een slecht moment, nadat hij sinds de zomerstop een lastige periode heeft meegemaakt.

“Valtteri heeft zich sindsdien echter langzaam maar zeker herpakt”, stelt Wolff, die echter ook van mening is dat Bottas in het algemeen nog wel iets mist: “Hij moet nog wel meer een killer worden.”

Bottas en Wolff.

Dat Bottas er in Brazilië ook niet meer in slaagde Vettel in te halen, ondanks dat hij vrijwel de hele race dichtbij zat, valt hem volgens Wolff niet aan te rekenen, ondanks dat teamgenoot Lewis Hamilton wel een inhaalrace reed waarin hij veel coureurs passeerde.

“Toen Ferrari op het eind van de race het motorvermogen opschroefde, zag je dat echter er weinig verschil was tussen de auto’s. Even makkelijk iemand inhalen zit er dan niet in”, haalt Wolff aan, eveneens doelend op hoe het niet makkelijk is andere coureurs kort te volgen met de 2017-auto’s.

Dat laatste ondervond ook Hamilton. Op de vierde plek liggend reed hij snel naar Ferrari’s Kimi Räikkönen toe, maar Hamiltons opmars staakte toen hij acht ronden voor het eind rond een seconde of twee achter Räikkönen kwam te zitten.

Wat volgens Wolff in algemene zin wel een verschil tussen Hamilton en Bottas is, is dat Hamilton het hele seizoen door op hoog niveau heeft gepresteerd. “Het is het hele jaar al rock and roll met Lewis.”