*

Wolff: ‘Formule 1 is gewoon gezond’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

21 april 2015 11:10

Wolff: ‘Formule 1 is gewoon gezond’
Sutton Images

Het spannende gevecht tussen Mercedes en Ferrari tijdens de Grand Prix van Bahrein afgelopen weekend laat zien dat er met de Formule 1 niets mis is. Dat vindt althans Mercedes-teambaas Toto Wolff.

“We hebben een mooie race gezien, waarin twee teams met het mes tussen de tanden om de overwinning knokten. Dat toont aan dat de Formule 1 gewoon gezond is”, meent Wolff.

Van de dominantie die de Silberpfeile vorig jaar aan de dag legden is volgens Wolff nu geen sprake meer. Mercedes werd in Maleisië immers al door Ferrari geklopt, en in Bahrein scheelde het niet veel. “We waren niet dominant in Bahrein. Ferrari is ons aan het inhalen”, citeert de Daily Telegraph de teambaas. “We moeten er alles aan doen om ze voor te blijven.”

Het commentaar dat Bernie Ecclestone, de houder van de commerciële rechten van de Formule 1, nog wel eens op de dominantie van Wolff en zijn team leverde, is de optiek van de Oostenrijker nu dan ook niet meer actueel.

“Het probleem is nog niet volledig opgelost”, zegt Wolff, “maar we hebben in Maleisië en Bahrein mooie gevechten om de leiding gezien. Dat is ook het beste voor de toeschouwers, en belangrijk voor Ecclestone als commerciële uitbater. Die wil niet één team zien dat alles domineert.”

Lowe is er klaar voor

Paddy Lowe, technisch directeur bij Mercedes, is ondertussen helemaal klaar voor het gevecht met Ferrari. “Ik word er niet echt zenuwachtig van”, vertelt Lowe, “het blijft een competitie, en dit wordt weer een normaler kampioenschap waarin er elke race teams knokken om de zege. Dat is nooit makkelijk.”

Lees meer over

Lowe Mercedes Wolff