Mercedes-teambaas Toto Wolff is er niet bang voor dat de rivaliteit tussen zijn coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg tijdens de tweede seizoenshelft ontspoort.

Gevraagd door Formula1.com of hij verwacht dat de teamstrijd tussen Hamilton en Rosberg na de zomerpauze nog meer ‘verhit en intens’ wordt, kan Wolff er niet omheen dat ‘dit waarschijnlijk wel het geval is’. “Maar als we zo doorgaan als voor de zomerstop, heb ik er wel vertrouwen in dat de strijd om de rijderstitel alleen tussen Lewis en Nico gaat, wat het een stuk makkelijker maakt.”

“Tot op heden heeft onze aanpak om ze zoveel mogelijk vrij tegen elkaar te laten racen voor ons gewerkt. Natuurlijk kan de situatie best wel eens moeilijker te managen worden, maar ik verwacht met deze twee jongens eigenlijk niet dat dit het geval zal zijn”, spreekt Wolff zijn vertrouwen in zijn coureurs uit.

Marge
Wel is het volgens Wolff zo dat de aanpak af blijft hangen van hoe dominant Mercedes nog is in de tweede seizoenshelft. “Als een ander team te dichtbij komt, zoals Williams in Oostenrijk, moeten we de jongens uiteraard voluit laten gaan. Maar als Lewis en Nico met z’n tweeën ver op kop rijden, moeten we ook aan de betrouwbaarheid denken”, weet Wolff bovendien.

“Als het nodig is, zullen we dan enige marges inbouwen om de auto te sparen”, benadrukt Wolff, die echter ook beklemtoont dat Hamilton en Rosberg dan alsnog met elkaar kunnen knokken: “Zelfs als we ze de auto’s niet volledig op de limiet laten gebruiken, kunnen ze binnen de marges namelijk alsnog gewoon tegen elkaar racen zonder het risico op technische pech te vergroten.”

“Als twee teamgenoten met elkaar vechten, hoeven ze hun auto’s ook niet totaal op hun lazer te geven. De jongens weten dat echter ook. Natuurlijk draait het voor hun primair om de rijderstitel, maar ze kennen hun plek binnen het team en weten dat de belangen van Mercedes op bepaalde momenten op de eerste plaats komen.”