Volgens Toto Wolff, de motorsportchef van Mercedes, is het overkoepelende autoconcern Daimler bereid om het Duits-Engelse Formule 1-team de tijd te geven om titels te winnen, zolang het in de tussentijd ook maar bij de ’top drie á vier hoort’.

In interview aan BBC Sport benadrukt Wolff (rechts op de foto) dat Daimler verwacht dat Mercedes F1 een succes wordt, maar hij beklemtoont daarbij eveneens dat Daimler er realistisch tegenaan kijkt en er niet van de ene op de andere dag wonderen worden verwacht.

“We moeten succesvol zien te worden, maar de mensen bij Mercedes begrijpen dat je tijd nodig hebt om een kampioenschapsteam op te bouwen”, vertelt Wolff, daarbij doelend op de bestuursraad die hem eerder dit jaar heeft aangesteld.

“Zolang we als een topteam beschouwd worden en bij de eerste drie á vier teams horen, krijgen we dan ook de tijd”, meldt Wolff, die weet dat het noodzakelijk is om ‘de juiste ingrediënten bij elkaar te verzamelen’ om van Mercedes een team te maken dat in staat is om de titels te pakken waar het naar streeft.

“Als je naar het verleden kijkt, dan zie je dat teams als Ferrari, Benetton en McLaren in hun gloriejaren teams waren waar iedereen zo goed op elkaar was ingespeeld dat ze praktisch non-verbaal met elkaar konden communiceren.”

“Behalve dat het personeel daar goed bij elkaar paste, hadden ze uiteraard ook een goede motor, goede coureur en een goed chassis, terwijl het management en de technische kopstukken van die teams uitstekend met elkaar samenwerkten en er ondertussen voor zorgden dat de technische mensen zonder afleiding hun werk konden doen. Om je team zover te krijgen, heb je echter tijd nodig”, aldus Wolff.