Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft onthuld welke eisen de Duitse fabrikant in juli stelde voor de levering van motoren aan Red Bull Racing.

Mercedes en Red Bull gingen in juli om tafel, toen duidelijk werd dat de relatie tussen de Oostenrijkse constructeur en Renault ten einde liep. De motorfabrikant uit Stuttgart stelde twee eisen aan de potentiële klant, vertelt Wolff.

“Ten eerste moesten we volledige toestemming hebben van Renault. Zij zitten in een partnerschap met Mercedes dat de Formule 1 overstijgt, bijvoorbeeld met gezamenlijke fabrieken in Mexico. We zouden ze dus nooit tegenwerken. Zonder toestemming hadden we contractbreuk gepleegd.”

Marketing

Mercedes wilde ook afspraken maken voor het geval Red Bull met de Mercedes-krachtbron het fabrieksteam zou verslaan. “Ze zouden het succesverhaal van ons eigen team kunnen verpesten als ze succesvol worden met de motor”, legt Wolff uit.

“Dat is eerlijk en prima, maar wel als we eerst weten wat we samen qua marketing kunnen doen om dat goed te maken. Als we imagoschade leiden in de Formule 1, hoe kunnen we dat dan elders terug winnen? Geef ons maar iemand om die zaak mee te bespreken.”

Volgens Wolff hebben de eisen tot niets geleid: Red Bull ging er niet op in. “Zoals iedereen weet, is er uiteindelijk niets gebeurd”, aldus de Oostenrijker. Red Bull is nog altijd op zoek naar een motorleverancier voor volgend seizoen.