Mercedes-teambaas Toto Wolff verzekert dat hij dolgraag door wil met Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Een verandering in de rijdersbezetting zou volgens de Oostenrijker alleen maar voor ongewenste commotie binnen het team zorgen.

“We hebben met beide coureurs een contract voor 2015. We willen met deze line-up door, omdat beide jongens onderdeel zijn van het succesverhaal van het team. Ze kennen elkaar erg goed, en er is veel onderling respect”, aldus Wolff. “Als je er dan een andere coureur bij betrekt, kan dat nadelige gevolgen hebben voor onze prestaties.”

De ‘andere coureur’ waar Wolff op doelt, is Fernando Alonso. In 2015 is er weliswaar al geen plaats meer voor hem bij het Duitse team, maar er wordt druk gespeculeerd dat de Spanjaard er een jaartje tussenuit gaat, om vervolgens in 2016 aan de slag te gaan bij Mercedes. Die geruchten worden nog eens gevoed doordat onderhandelingen over contractverlenging na 2015 met Hamilton uit zijn gesteld tot na dit seizoen.

Maar dat is een volstrekt normale gang van zaken, benadrukt Wolff nog maar eens. “We hebben afgesproken dat Lewis zich nu op het kampioenschap concentreert. We bieden hem precies dezelfde mogelijkheid als Nico, om het tot na Abu Dhabi niet over zijn contract te hebben.”

Ook van druk uit de Mercedes-directie – directeur Dieter Zetsche zei in mei dat Alonso wellicht de beste coureur op de grid is – is geen sprake, verzekert Wolff. “Eén van de redenen dat we zoveel vooruitgang hebben kunnen boeken, is dat we als Mercedes-Benz een groot moederbedrijf achter ons hebben staan, terwijl we als Formule 1-team zelf de beslissingen mogen nemen die wij juist achten. Onze prioriteit is om na 2015 met Nico en Lewis door te gaan.”