De intentieverklaring die Renault en Lotus hebben getekend over de overname van het team, heeft ervoor gezorgd dat de rechtszaak die in Engeland tegen Lotus dient wederom is uitgesteld.

Dat bericht Reuters. Het persbureau meldt dat de verdere behandeling van de zaak – die de Britse belastingdienst heeft aangespannen omdat Lotus een belastingschuld heeft – is uitgesteld tot 7 december van dit jaar. Aanvankelijk had de rechtbank in Londen nog besloten dat de zaak vandaag (maandag) zou moeten dienen, maar nu duidelijk is dat Renault serieus werk maakt van de overname, is uitstel volgend de rechtbank aanvaardbaar.

Voor het noodlijdende Lotus is dat positief, want de rechtszaak werd door velen gezien als beslissend voor haar toekomst. Had de zaak gediend en had de formatie uit Enstone deze verloren, dan was het onder curatele geplaatst en had vermoedelijk zelfs een faillissement gedreigd. Lotus heeft haar schuld aan de Britse belastingdienst overigens alsnog niet betaald, maar heeft beloofd dit spoedig te doen, waarmee de schuldeiser heeft ingestemd.