De organisatie van de Dutch GP hoopt ‘om en nabij 1 november’ met duidelijkheid te komen over het verlengen van het contract voor de Formule 1-race op Circuit Zandvoort. Het huidige contract loopt eind 2023 af, voor daarna ligt er een optie voor nog twee jaar.

Robert van Overdijk, de CEO van CM.com Circuit Zandvoort, wordt naar eigen zeggen vaak gevraagd of het verlengen van de deal na het succesnummer van 2021 ‘een ABC’tje’ is. Dus om de vraag maar gelijk te beantwoorden: “We staan er fantastisch voor, maar houden beide voeten op de grond. We hebben het pas één keer gedaan, dus willen eerst dit jaar weer een fantastische editie neerzetten.”

Lees ook: Binnen 72 uur al tienduizenden kaarten verkocht voor GP Oostenrijk 2023

Er zal zodoende ‘zeker voor de race van dit jaar geen duidelijkheid zijn’ over de jaren na 2023. “We gaan ons eerst focussen op dit jaar, daarna zullen we intensiever gesprekken gaan voeren.” Met FOM (Formula One Management) én de eigen sponsoren. “We verwachten om en nabij 1 november duidelijkheid”, stelt Van Overdijk, maar: “Dat is geen ‘harde’ datum”, verduidelijkt hij.

Vakjes afvinken

Een belangrijke pijler onder de fundering van de Grand Prix, vervolgt hij, is dus de steun van partners en hoofdsponsoren. Om de kaartverkoop – en bijbehorende inkomsten – maakt hij zich met alle respect niet zo druk. “2022 is uitverkocht, 2023 zakelijk gezien ook. Daar zullen nog maar heel beperkt tickets voor vrijkomen. Maar het gaat niet alleen om kaartkopers, het gaat ook om sponsoren en de overheid.”

Met de overheid bedoelt Van Overdijk dan de gemeente Zandvoort. De nationale overheid steekt immers geen geld in het evenement. “Zandvoort is altijd heel enthousiast geweest en we gaan er vanuit dat ze dat blijven.” Er worden volgens de CEO van het circuit steeds meer vakjes afgevinkt. “Het ziet er goed uit, maar is geen ABC’tje. Als je privaat gefinancierd bent, heb je nooit 100% zekerheid.”

Lees ook: Weekend Dutch GP uitverkocht, alleen nog kaarten voor Super Friday

Optie ligt bij Zandvoort

Wat de optie voor het verlengen betreft, vertelde Van Overdijk FORMULE 1 Magazine recentelijk al dat deze aan de kant van de Dutch GP-organisatie ligt. “Die optie ligt aan onze kant, dus wij moeten beslissen of we hem willen lichten.”