HRT-coureur Pedro de la Rosa geeft toe dat zijn nieuwe team meer sponsoren nodig heeft: “Als extra geldschieters uitblijven, wordt het moeilijk voor ons.”

 

De afgelopen maandag gepresenteerde nieuwe HRT, de F112, is nog maagdelijk wit. Buiten een paar kleine stickers van technische partners, zijn alleen Tata (Motors) en KH-7 zichtbaar op de bolide, dus er is nog veel ruimte vrij voor nieuwe sponsoren.

 

In gesprek het Duitse Persbureau DPA draait De la Rosa er dan ook niet omheen: “Het lijkt me duidelijk dat we extra sponsoren en investeerders nodig hebben om verder te groeien als team”, erkent hij. “Als we geen nieuwe geldschieters weten te vinden, dan gaan we het moeilijk krijgen.”

 

“Om nieuwe partners aan te kunnen trekken, moeten we echter eerste een solide basis leggen en aantonen dat het loont om in ons team te investeren”, weet de 41-jarige coureur uit Barcelona, die verder nog laat optekenen dat alle teams volgens hem met lagere budgetten werken: “Het is crisistijd in de wereld en dat valt ook in de Formule 1 te merken, want alle budgetten zijn afgenomen.”