Bernie Ecclestone windt er weer eens geen doekjes om: de Formule 1-baas vindt dat Nico Rosberg zakelijk gezien de sport geen dienst bewijst, en is niet bang dat tegen de Duitser te zeggen. Over Lewis Hamilton is Ecclestone meer te spreken.

“Sorry dat ik het moet zeggen Nico, maar je bent in puur zakelijk opzicht niet zo goed voor de sport”, zegt Ecclestone tegen Rosberg tijdens een door formula1.com georganiseerd duo-interview. Het laat de Duitse coureur enigszins verbouwereerd achter: “Wacht even, dat is nogal een hard oordeel.”

Waarop Ecclestone uitlegt hoe het volgens hem zit. “Het klinkt harder dan ik het bedoel”, verzekert de 84-jarige zakenman Rosberg. “Helaas heb je de Duitse fans niet aan je zijde. Zoals de afgelasting van de Grand Prix van Duitsland laat zien, is het land een vreselijke markt voor de Formule 1. Sebastian Vettel doet ook al niet veel voor de sport, mensen herkennen hem amper op straat.”

Hamilton beste kampioen

Ecclestone wil graag meer coureurs zien als Lewis Hamilton, die volgens hem wel de X-factor heeft. “Ik vind Lewis de beste kampioen sinds een heel lange tijd. Je ziet hem overal: op de rode loper, in de modewereld, in de muziekbranche, noem het maar op. Dat is niet de schuld van Nico, hij en Lewis zijn gewoon heel andere personen.”

Rosberg neemt de opmerking van de bejaarde miljardair sportief op. “Ik snap wel wat Bernie bedoelt”, zegt hij. “Het is voor Bernie als houder van de commerciële rechten natuurlijk beter om een extroverte kampioen te hebben. Ik probeer ook wat te doen voor de sport, maar op mijn eigen manier. Ik ben Nico en niet Lewis.”