#Ferrari licht keuze voor behouden Massa verder toe

19-10-2012 | Door: Daan de Geus | Foto: Racepictures
Het team van Ferrari heeft op haar website verder toegelicht waarom het er precies voor heeft gekozen nog een jaar door te gaan met Felipe Massa en heeft ook weersproken dat het geen andere opties had.

Dat Ferrari het contract van Massa heeft verlengd, wordt niet door iedereen begrepen, aangezien er - zeker eerder in het jaar - genoeg reden was om hem te verangen en er ook genoeg alternatieven voorhanden waren.

Sergio Pérez, Nico Hülkenberg, Paul di Resta en Heikki Kovalainen zijn bijvoorbeeld met het team in verband gebracht, terwijl ook Red Bulls Mark Webber en McLarens Lewis Hamilton eerder in het seizoen toenadering tot het team hadden gezocht, of andersom.

Na lang wikken en wegen, maakte Ferrari eerder deze week vervolgens toch bekend weer voor Massa te gaan, hetgeen ook is ingegeven door zijn betere vorm van na de zomerstop.

"Onze beslissing om langer met Felipe door te gaan, is pas genomen nadat we al onze opties hadden afgewogen en is dus weloverwogen geweest", verdedigt de Scuderia haar keuze nu op haar eigen website.

"Het is bovendien ook niet zo dat we geen alternatieven hadden of dat we ons naar de wensen van zijn teamgenoot hebben geschikt, want Ferrari bepaalt zelf welke coureurs het in haar auto's zet", benadrukt de renstal, waarbij het recente berichten weerspreekt waarin is gesteld dat Massa op Alonso's aandringen is behouden.

"Er hebben bovendien ook flink wat coureurs bij ons aangeklopt en over een aantal van die jongens hebben we ook serieus nagedacht", geeft Ferrari nu verder toe.

"Uiteindelijk zijn we echter toch tot de conclusie gekomen dat Felipe als enige in staat is om het team hier en nu vooruit te helpen met zijn snelheid, talent en kwaliteiten", zo weerspreekt het team verder dat Massa het geluk heeft gehad dat Ferrari geen andere reële opties meer had, zoals onder meer een columnist van Autosport eerder deze week stelde.

"Felipe heeft gedurende zijn gehele carrière bovendien laten zien dat hij over alle vereiste eigenschappen beschikt, zoals ook wel blijkt uit de harmonieuze sfeer binnen het team, dat onder alle omstandigheden verenigd en solidair blijft."

"Onze fans weten bovendien hoe het er bij Ferrari aan toe gaat: dit soort beslissingen worden enkel genomen als en omdat ze Ferrari ten goede komen. Alle berichten waarin het tegendeel wordt beweerd, zijn niet meer dan kletspraat."


Tags: massa, ferrari
Hou je ervan om het gas in te trappen, dan is The Crew Wild Run Edition een spel voor jou. Als lezer van Formule 1 maak je nu kans op een exemplaar. Lees meer...
REACTIES