HRT zal bij het begin van het seizoen nog geen gebruikmaken van KERS. Dat heeft coureur Pedro de la Rosa gisteren verklapt tijdens het FOTA Fans Forum in Barcelona.

 

HRT heeft een overeenkomst met Williams om naast de versnellingsbakken ook KERS af te nemen. Door het gebrek aan testkilometers ziet de Spaanse renstal daar vooralsnog even van af.

 

“De auto is ontwikkeld om het te kunnen gebruiken, maar we hebben besloten het seizoen zonder KERS te beginnen”, aldus De la Rosa. “Mogelijk kunnen we de technologie later alsnog integreren.”

 

De la Rosa geeft verder aan dat HRT hoopt op de allerlaatste testdag voor het eerst met de nieuwe auto de baan op te gaan. “Ons doel is om zondag te debuteren”, aldus de Spanjaard. “We zitten nog in de constructiefase, maar het zou fijn zijn als de auto zondag helemaal klaar is.”

 

Als HRT daar niet in slaagt, heeft het alleen nog de mogelijkheid om rechtelijntests en filmdagen met de auto af te leggen. Volwaardige tests zijn vanaf maandag namelijk niet meer toegestaan omdat het seizoen dan officieel is begonnen en de testrestricties van kracht gaan.