HRT-coureur Narain Karthikeyan hoopt dat hij aan het eind van het seizoen één of twee WK-punten achter zijn naam heeft staan en ziet dit als een realistisch doel.

Karthikeyan heeft vooralsnog louter achteraan gereden in zijn F111, maar het gat met de beide Virgin-bolides voor hem wordt steeds kleiner en de Indiër heeft bovendien de impressie dat zijn renstal zich al doende telkens goed blijft verbeteren.

De 34-jarige rijder, die dit jaar na een afwezigheid van vijf seizoenen zijn comeback maakt, specificeert zijn doelen verder in gesprek met The Hindu: “Realistisch gezien wil ik dit jaar één of twee punten pakken”, zegt hij.

“We willen het beste nieuwe team worden. Ik denk wel dat dat mogelijk is”, vervolgt Karthikeyan, die dankzij de knotsgekke Grand Prix van Amerika uit 2005 (waarin alleen de teams met Bridgestone-banden in actie kwamen en er maar zes auto’s aan de race meededen, red.) al vijf punten achter zijn naam heeft staan.

Karthikeyan verwacht vooral later in het jaar in aanmerking te komen voor een puntenklassering en kijkt daarbij naar de maand oktober, waarin zijn thuisrace – de Grote Prijs van India – voor het eerst op de kalender staat: “Dat wordt een zeer belangrijke maand voor me, en tegen die tijd moeten we ook wel genoeg kilometers achter de rug hebben om goed voorbereid te zijn.”