Volgens Felipe Massa was hij vandaag snel genoeg om op het podium te eindigen, maar met de vierde plaats is de Ferrari-coureur alsnog tevreden.

“Ik heb namelijk het gevoel dat ik niet meer had kunnen doen dan dit”, vertelt Massa aan ESPNF1. “Volgens mij heb ik er alles aan gedaan, want ik was de hele race lang snel onderweg en heb een aantal jongens kunnen inhalen.”

“Ook op de momenten dat ik in mijn eentje rondreed, heb ik bovendien het maximale uit mijn auto weten te persen”, geeft Massa aan. “De auto was vandaag overigens ook behoorlijk competitief. Ik denk zelfs dat een podiumplek qua tempo mogelijk was geweest en dat we misschien ook Mark Webber nog hadden kunnen bedreigen, maar ik ben alsnog blij met dit resultaat en mijn eigen prestatie.”

Door zijn vierde plaats mag Massa twaalf punten toevoegen aan zijn totaal, terwijl teamgenoot Fernando Alonso – die één plaatsje voor Massa eindigde – op zijn beurt vijftien punten meepakte. Met deze 27 punten erbij staat Ferrari nu op 290 in totaal, waardoor het aan McLaren voorbij is gegaan in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.