HRT moet de première van de nieuwe auto uitstellen tot de laatste wintertest, omdat nog niet alle vereiste botsproeven met goed gevolg zijn afgelegd. Het chassis is wel goedgekeurd.

 

Het doel van HRT was om bij de volgende testsessie in Barcelona met de nieuwe auto aan de slag te kunnen. Sinds dit jaar mogen teams alleen testen met auto’s die alle botsproeven hebben doorstaan. De nieuwe HRT slaagde daar gisteren niet in. Het chassis bleek in orde, maar het bodywork kwam op enkele plaatsen net te kort.

 

De teleurstelling bij HRT valt mee. Het team is vooral blij dat het chassis aan alle voorwaarden voldoet. Het team moet nu nieuwe onderdelen produceren om alsnog aan de overige botsproeven te voldoen.

 

Dat betekent dat de nieuwe auto nog niet zal kunnen rijden tijdens de volgende test, die op 21 februari van start gaat. HRT is echter optimistisch dat het de derde test, die op 1 maart begint, wel kan halen. En dat is nog altijd een vooruitgang ten opzichte van de afgelopen twee jaar, toen HRT helemaal geen testkilometers kon afleggen.