Nadat een Marussia topman gisteren al voor zijn beurt sprak en verklapte dat Max Chilton volgend jaar voor het team zal rijden, heeft de Russisch-Engelse renstal de Brit nu ook officieel bevestigd voor 2013.

De promotie van test- en reserverijder Chilton hing al enige tijd in de lucht, maar is nu dus eindelijk een gedane zaak. “Het is moeilijk te omschrijven hoe ik me nu voel, nadat ik dit fantastische nieuws heb gekregen”, verklaart een dolgelukkige Chilton.

“De bevestiging dat ik in 2013 voor Marussia mag racen, is als de kers op de taart van wat voor mij een geweldig seizoen is geweest”, vertelt de Engelsman.

“Ik heb er door mijn prestaties van afgelopen jaar in de GP2 en het testwerk dat ik al voor Marussia heb gedaan ook het volste vertrouwen in dat ik er klaar voor ben om in de koningsklasse van de autosport aan de slag te gaan”, vervolgt Chilton.

“Dat ik tijdens de laatste zes Grands Prix van 2012 al als testrijder in touw ben geweest voor Marussia, betekent bovendien dat ik niet helemaal vanaf nul hoef te beginnen en hopelijk vlot uit de startblokken kan komen tijdens mijn debuutseizoen.”

“Ik voel me al met al erg gelukkig dat ik nu de volgende stap mag maken en kijk met plezier vooruit naar de wintertests, die al over enkele weken gehouden zullen worden. Mijn doel voor nu is me daar op voor te bereiden, zodat ik tijdens de tests mee kan helpen met het ontwikkelen van de auto waar ik in 2013 mee mag racen.”

Teambaas John Booth laat op zijn beurt weten dat hij ‘erg blij’ is dat Chilton in 2013 voor Marussia gaat racen en geeft daarbij verder te verstaan dat hij vindt dat Chilton het heeft verdiend promotie te maken.

“We hebben hem gedurende 2012 zowel in de auto als daarbuiten geëvalueerd, terwijl we zijn prestaties en progressie in de GP2 ook goed in de gaten hebben gehouden. We zijn daarbij onder de indruk geraakt van wat hij achter het stuur van zowel zijn GP2-bolide als onze auto heeft laten zien en zijn tevens geïmponeerd door hoe hij in de slotfase van het seizoen als testrijder bij ons heeft gewerkt.”

“Max is daarnaast snel een volwaardig onderdeel van het team geworden”, vertelt Booth. “Dat laatste komt deels door zijn vriendelijke en energieke persoonlijkheid, maar ook doordat hij als testrijder gedurende de raceweekens en thuis op de fabriek gelijk vanaf het begin zijn steentje heeft bijgedragen.”

Chilton wordt bij Marussia de teamgenoot van Timo Glock, die in 2013 voor het vierde jaar op rij voor Marussia zal uitkomen.