Heel even leek Sebastian Vettel op weg naar een podiumplek, maar de banden gooiden roet in het eten. De Red Bull-coureur is dan ook gematigd tevreden.

 

De vijfde plaats is zeker geen slecht resultaat, gezien zijn elfde startplaats. Toch is Vettel niet geheel tevreden. “Natuurlijk is vijfde worden niet verkeerd, zeker niet als je bij de start terugvalt naar de vijftiende plek. Maar als je eenmaal aan het podium hebt mogen ruiken, is het teleurstellend als je er buiten valt”, aldus de regerend wereldkampioen.

 

Wat betreft de reden van zijn slechte start, steekt Vettel de hand in eigen boezem: “Normaal gesproken reageer ik altijd als een van de eersten als je lichten doven. Dit keer was ik gewoon te traag. Ik had moeite de goede toeren te vinden, waardoor ik de kluts een beetje kwijt raakte.”

 

De tweestopstrategie, waarbij hij tot twee keer toe vroegtijdig binnenkwam, bracht hem op de tweede plaats. Daardoor werd de laatste stint een wel heel erg lange, waarbij de banden het langzaam begaven. “De laatste vijf rondjes waren zwaar. Mensen kwamen me voorbij alsof ik stilstond. Ik heb geprobeerd weer wat leven in de banden te krijgen, maar wat ik ook probeerde met de rembalans of het differentieel, mijn banden waren dood”, treurt Vettel na afloop.

 

Gedurende de race had Vettel nog last van een gebrek aan snelheid. “Op de rechte stukken kwamen we gewoon snelheid te kort”, aldus Vettel. “Dat kost veel tijd en maakt het moeilijk om in te halen. Maar goed, ik heb enkele belangrijke punten gescoord en dat is positief”, besluit Vettel.