Net als zijn teambaas Christian Horner spreekt ook coureur Sebastian Vettel na vier races de verwachting uit dat Red Bull dit jaar niet zomaar weer dominant wordt.

 

Horner zei eerder vandaag al dat ‘het voor meerdere teams een jaar van pieken en dalen zal worden’ en dominantie door één team – en dat geldt dus ook voor kampioenschapsteam Red Bull – onwaarschijnlijk lijkt.

 

Vettel heeft zich hier in gesprek met de Britse uitgave van Metro nu bij aangesloten door aan te geven dat het huidige Red Bull niet met dat van 2011 te vergelijken valt: “Het zit dit jaar heel dicht bij elkaar en wij missen wat van het zelfvertrouwen dat we vorig seizoen hadden, waardoor alle kleine details veel zwaarder wegen en meetellen”, geeft de Duitser toe.

 

“Ik ben bovendien nog steeds niet helemaal gelukkig met hoe we ervoor staan, al denk ik wel dat we nog behoorlijk wat vooruitgang kunnen maken”, vervolgt Vettel. “We hebben immers pas vier races achter de rug en het potentieel van onze bolide is groot, dus we moeten gewoon hard blijven werken om dat eruit te halen.”

 

“De komende test in Mugello wordt voor ons dan ook erg belangrijk”, benadrukt de titelverdediger. “We hebben daar mooi een paar dagen de gelegenheid om een aantal zaken uitgebreid te testen en evalueren, zodat we de auto competitiever kunnen maken voor de Grand Prix van Spanje.”