Max Verstappen start de Grand Prix van Monaco uit de pitstraat. Na zijn crash in de kwalificatie heeft Red Bull Racing bovendien besloten de Nederlander de race in het reservechassis te laten rijden.

In zijn eerste snelle ronde in Q1 raakte Verstappen bij het uitkomen van de tweede zwembadchicane de vangrail. Red Bull ontdekte naderhand dat de schade die Verstappens RB12-chassis daarbij opliep te zwaar is om ter plekke te repareren. Vannacht bouwen de monteurs een nieuwe auto voor Verstappen op rond het reservechassis. Door de chassiswissel is Verstappen automatisch veroordeeld tot een start uit de pitstraat.

Voor Verstappen, die toch al als 21e had moeten vertrekken, kan dat voordelig uitpakken. De Limburger ontloopt na de start sowieso de eventuele chaos in de krappe eerste bocht van het Circuit de Monaco. Daarnaast mag het team de afstelling van de auto aanpassen, bijvoorbeeld aan de regenachtige omstandigheden die voor zondagmiddag worden verwacht.

Verstappen heeft er alle vertrouwen in dat hij tijdens de race hoe dan ook auto’s zal kunnen passeren. “We hebben een geweldige auto, de snelheid is goed. Inhalen moet zeker kunnen”, zegt hij. Dat de Red Bulls, de Mercedessen en de Ferrari’s een flink stuk sneller zijn dan de rest van het veld, schept volgens Verstappen ook mogelijkheden. “Daar kunnen we hopelijk gebruik van maken.”