Daniel Ricciardo’s aankondiging, waarin hij bekendmaakte dat hij per 2021 bij McLaren gaat racen, leidde tot veel frustratie binnen het Renault-kamp, zeker nu er vooruitgang wordt geboekt.

Toen Daniel Ricciardo bekendmaakte dat hij volgend seizoen bij McLaren rijdt, zorgde dat voor veel frustratie bij Renault. Cyril Abiteboul was niet blij met de aankondiging van de Australiër. De Fransman wist dat Renault beter zou presteren en was daarom ook gefrustreerd over Ricciardo’s beslissing.

Lees ook: Vijf dingen die Daniel Ricciardo mist in dit ongewone seizoen

“Ik had het gevoel dat we progressie zouden gaan maken. Ik wist dat het team een stap zou zetten en dat de auto een stuk beter zou worden. En daarnaast zit er nog heel veel in de pijplijn, waar nog niet meegereden is”, zegt Cyril Abiteboul in gesprek met Motorsport.

“Ik kende de cijfers, maar het probleem is het zijn alleen maar cijfers. Hij is veel dingen beloofd in het verleden, niet alleen bij ons maar ook bij zijn vorige team”, aldus Abiteboul.

“Daniel (Ricciardo, red.) is een emotioneel persoon en is daar beter in geworden. Hij heeft nu veel meer vertrouwen in het team, de auto en de band die hij heeft met zijn race-engineer is ontzettend sterk. Het betaalt zich nu allemaal uit”, vertelt de Fransman.

Lees ook: Brown: ‘We konden Sainz’ Ferrari-transfer tegenhouden, maar wilden Ricciardo hebben’

Foto: Motorsport Images