Een beest, zo wordt Fernando Alonso regelmatig getypeerd. De Spanjaard weet als geen ander dat het verschil tussen succes en falen van details afhangt en Alonso heeft naar eigen zeggen dan ook nog genoeg te verbeteren voor de Grand Prix van Emilia-Romagna volgende week.

Zijn rentree tijdens het openingsweekend van het seizoen in Bahrein werd verpest door een weggegooid boterhamzakje, deze kwam vast te zitten in de achterremleiding van Alonso zijn Alpine. “Dat leidde tot hoge temperaturen en veroorzaakte wat schade aan het remsysteem. Daarom hebben we Fernando om veiligheidsredenen naar binnen gehaald”, legde directeur Marcin Budkwoski vorige week nog uit.

Lees ook: ‘Mercedes heeft de race niet gewonnen, Red Bull heeft hem verloren’

Alonso was na afloop in eerste instantie nog ietwat emotioneel over zijn terugkeer: “Het was fijn om weer te racen, fijn om weer de adrenaline te voelen op de startgrid, het volkslied te horen… Al deze procedures waren vandaag erg emotioneel voor mij.” Maar al snel weet de tweevoudig wereldkampioen ook wat er allemaal beter kan en moet.

Foto: Motorsport Images

“Ik was nog niet 100 procent, het was leuk en we hadden een paar goede gevechten. Sommigen eindigden goed, andere niet en we werden we uiteindelijk ingehaald. Ik moet nog meer snelheid in mezelf zien te vinden, meer zelfvertrouwen. Ik moet meer uit de auto halen, uit de remmen en ook beter starten. Het was zeker niet slecht maar er is nog veel ruimte voor verbetering.”

Lees ook: Alonso komt terug op ‘beter dan Hamilton en Verstappen’ opmerking

Daarmee doelt Alonso ook op zijn stops, die waren ook niet naar de zin en dat lag aan hemzelf, vond hij. “Ik denk dat de monteurs het geweldig hebben gedaan maar mijn positie bij de tweede stop was niet goed. Dat zijn van die kleine foutjes die ik tijdens het testen en de eerste race heb gemaakt. Ik hoop dat ik in race drie of vier beter ga presteren.”