Fernando Alonso is niet te spreken over de snelheid van Ferrari. Er is volgens hem daarom ook het nodige geluk aan te pas gekomen om het podium te halen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Omdat Sebastian Vettel uitviel, en Alonso vijftien punten pakte, bedraagt het gat tussen de twee nu 21 punten. Ferrari moet volgens Fernando Alonso alleen wél aan de bak. “We hebben een goede race gereden. Tijdens de laatste neutralisatie verloor ik zes plaatsen. Als je kijkt naar de problemen die anderen hadden, heb ik vandaag veel mazzel gehad. Alle coureurs die uit de problemen bleven mogen dat zeggen.”

“We hebben ook geluk dat Vettel uitviel. Wel was dit een mooie Grand Prix voor de toeschouwers. Ze waren hier al vanaf donderdag. Ze steunen elk team en hebben respect voor elk team. Ik houd gemengde gevoelens over aan deze race. Ik ben blij met de vijftien punten, maar onze racesnelheid laat te wensen over. We hebben genoeg punten gepakt, maar moeten wel aan het werk.”

Geluk

Daarover maakt Alonso zich geen zorgen. “Ik vertrouw op het team. We zijn een eenheid. Dit was een moeilijk weekend, daar zetten we nu een streep onder en morgen gaan we weer aan de bak. Ik schrok flink toen Sergio Pérez pal voor mij een klapband kreeg. Daarbij had ik veel geluk. In bocht tien verloor ik bijna mijn voorvleugel. Ook dat ging maar net goed.”

“Ik ga nu genieten van dit resultaat. Morgen gaan we weer hard aan het werk, want we moeten beter presteren dan dat we nu doen”, vertelt Alonso, die volgende week op de Nürburgring dus mikt op een hogere plaats op het podium.