In een geanimeerde reconstructie van het Franse Canal+ is voor het eerst te zien hoe de halo een hoofdrol speelde om Romain Grosjeans leven te redden bij zijn horrorcrash in Bahrein.

Dat de halo naast het heroïsche optreden van het medische team en Grosjeans eigen snelle reactievermogen een belangrijke factor was in de goede afloop van zijn crash, was al langer bekend. In de door Canal+ vervaardigde animatie is echter voor het eerst goed te zien hoe de halo zijn levensreddende functie precies vervulde.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees ook: Grosjean valt alleen even stil als hij terugdenkt aan dat ene moment: ‘Toen ik dacht: ik ga dood’

Grosjean hield een voetkwetsuur en brandwonden aan zijn handen over aan de crash, maar herstelt voorspoedig. Hoewel hij de laatste twee Grands Prix van 2020 moest laten schieten, bereidt hij zich inmiddels voor op zijn eerste test in de Amerikaanse Indycars. De Fransman zei kort na zijn crash nog wel graag zelf verder onderzoek te doen naar zijn miraculeuze ontsnapping aan de dood.

Lees ook: Grosjean gaat op onderzoek uit: ‘Ik wil weten waarom ik bij bewustzijn bleef’

De volledige documentaire van Canal+ is hier (in het Frans) te zien.

Credit: Canal+