Ferrari heeft twee nieuwe jonge coureurs toegevoegd aan de Ferrari Driver Academy. Eentje daarvan luistert naar een bekend naam: Leclerc. Arthur Leclerc is de jongere broer van Ferrari-coureur Charles. Naast Arthur Leclerc mag ook de 16-jarige Zweed Dino Beganovic de Ferrari Academy vervoegen.

Eerder deze week maakte Ferrari-teambaas Binotto nog de belofte vrouwen aan de Ferrari Driver Academy toe te willen voegen. Voorlopig komen er twee mannelijke coureurs bij het opleidingsprogramma: Arthur Leclerc en Dino Beganovic. Arthur Leclerc is de 20-jarige broer van Ferrari-coureur Charles. Charles Leclerc maakte zelf ooit deel uit van de Ferrari Academy.

Lees ook: Mattia Binotto: ‘Vrouwen moeten deel uitmaken van Ferrari Driver Academy’

Arthur Leclerc zal dit jaar uitkomen in de Formula Regional series. In 2018 kwam hij uit in het Franse Formule 4-kampioenschap, vorig jaar eindigde hij als vijfde in de Duitse ADAC Formule 4. Tijdens de Grand Prix van Duitsland won hij de F4-race voor de ogen van zijn broer.

Naast Leclerc krijgt op Dino Beganovic een plaats in de Ferrari Driver Academy. De 16-jarige Zweed maakt de overstap van karting naar eenzitters. Hij zal in 2020 aantreden in de Formule 4 voor het Prema Powerteam. Door de toevoeging van Leclerc en Beganovic telt de Ferrari Academy negen coureurs. Vijf daarvan – Mick Schumacher, Giuliano Alesi, Callum Ilott, Marcus Armstrong en F3-kampioen Robert Shwartzman – hebben in 2020 een stoeltje in de Formule 2.

Lees ook: Leclerc over crash met Vettel in Brazilië: ‘Goede les’ en ‘zal niet meer gebeuren’

Arthur Leclerc Ferrari Academy

Een innige omhelzing tussen de Leclerc-broers na Arthurs overwinning op Hockenheim. © Motorsport Images