Volgens de minister van jeugd en sport van Azerbeidzjan heeft het land een akkoord met Bernie Ecclestone getekend om vanaf 2016 een Grand Prix in hoofdstad Bakoe te houden.

Deze minister van jeugd en sport, Azad Rahimov, vertelt aan website Inside the Games dat ‘er een overeenkomst met Bernie Ecclestone is getekend en de race binnenkort officieel zal worden aangekondigd tijdens een evenement in Bakoe’.

De mededeling van Rahimov volgt een maand of twee na de eerdere bekendmaking van Ecclestone dat de Formule 1 in 2016 naar Azerbeidzjan gaat. Net als Ecclestone twee maanden geleden geeft ook Rahimov verder geen details prijs over wanneer in het seizoen de race gehouden moet worden en op welk circuit er geracet gaat worden.

Hoewel Azerbeidzjan twee jaar geleden de ‘Baku City Challenge’ hield op een gelegenheidsomloop in de straten van de hoofdstad en er vorig jaar een FIA GT-race werd gehouden op een ander – groter – stratencircuit, voldoet geen van deze banen volgens het Britse Autosport aan de FIA-standaard voor Formule 1-circuits.

Het Duitse Motorsport-Total bericht verder nog dat het circuit hoe dan ook door de straten van Bakoe zal lopen, terwijl het tevens meldt dat de Formule 1 in Azerbeidzjan een goed alternatief denkt te hebben gevonden voor race in Sotsji – die dit seizoen voor het eerst wordt gehouden – waarvaan het vreest dat deze onverhoopt snel weer van de kalender verdwijnt.