Valtteri Bottas heeft het naar zijn zin bij Alfa Romeo, dusdanig dat hij ‘meer dan ooit’ van de Formule 1 geniet. Dat hij zich geen zorgen hoeft te maken om zijn toekomst draagt daar aan bij, maar het zijn ook de gevechten in het middenveld die hem laten genieten.

Bottas reed vijf seizoenen bij Mercedes, waar hij tot tien zeges kwam maar nooit echt een bedreiging vormde voor teamgenoot Lewis Hamilton. De Fin streed elk jaar om te overleven, aangezien hij elke keer slechts op een eenjarig contract kon rekenen van Mercedes. Vorig seizoen was duidelijk dat zijn dagen bij Mercedes geteld waren en dat George Russell het zitje zou overnemen.

Bottas vond onderdak bij Alfa Romeo, waar hij voor het eerst in zijn carrière een meerjarig contract tekende. “Dat was de eerste keer want zelfs bij Williams kreeg ik telkens maar één jaar”, zegt Bottas in gesprek met Motorsport.com. “Het was de eerste keer dat ik geen stress had en dat ik vragen moest beantwoorden. Het wordt voor de coureurs die nu nog niet weten waar ze aan toe zijn niet fijn”, weet de Fin uit ervaring.

Lees ook: Bottas sluit niet uit dat Alfa Romeo vanaf 2024 om zeges strijdt

Door het meerjarige contract kan Bottas zich beter op zijn taken als coureur focussen en dat zorgt er bovendien voor dat hij geniet van dit seizoen. “Dit is waarschijnlijk het meest plezierige seizoen tot nu toe”, stelt Bottas. “Oké, misschien vergeet je soms dingen, maar het voelt in ieder geval alsof ik meer dan ooit van de Formule 1 geniet.”

Het is voor Bottas wel even wennen om in het middenveld te racen, maar daar geniet de Fin juist ook van. “Het is erg leuk, met name in het middenveld vanwege de verschillende strategieën. Eén beslissing kan je veel plekken opleveren, het is een heel ander spelletje. In het verleden bij Mercedes streden we slechts tegen één team, dan focus je je dus op slechts twee auto’s. Nu hebben we zes auto’s om ons heen waar we op moeten letten, dat is leuk”, aldus de Alfa Romeo-coureur.