*

Bottas: ‘Mooi dat iedereen weer vanaf nul begint, al waren er tóch positieve punten aan 2018’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 februari 2019 10:00

Bottas: ‘Mooi dat iedereen weer vanaf nul begint, al waren er tóch positieve punten aan 2018’
Mercedes

Mercedes-coureur Valtteri Bottas verheugt zich er na een tegenvallend 2018 op dat ‘iedereen in 2019 weer vanaf nul begint’. Temeer omdat hij niet alleen van zijn zwakke punten van 2018 heeft geleerd, maar er volgens hem toch ook genoeg positieve punten waren.

Een nieuw seizoen betekent een nieuwe start, en een schone lei, weet Bottas: “Ik verheug me erop dat we allemaal weer met nul punten beginnen”, zo verwoordt hij op de Mercedes-website hoe iedereen feitelijk weer vanaf nul begint. “2019 is wat dat betreft een blanco blad, en dat is erg spannend.”

Lees ook: Wolff: ‘Ik weet ook niet wat beter is: coureurs die elkaar opjutten of één nummer één in het team’

Dat Bottas zo uitziet naar de reset komt omdat ‘2018 niet zo liep als ik had gehoopt’. “Op sommige momenten kreeg ik ook best wat kritiek, maar ik zie dat eigenlijk als iets positiefs omdat het me juist een extra boost heeft gegeven.”

“Ik heb alle verbeterpunten van vorig jaar ook gebruikt om sterker terug te komen”, vervolgt de Fin. “Daarnaast heb ik echter ook veel positieve punten gevonden die ik eind vorig jaar misschien niet zag, maar nu wel nadat we alles tot in de details hebben bekeken. In 2019 kan ik daar allemaal op voortbouwen.”

Lees ook: Rosberg: ‘Bottas kan Hamilton flink gaan irriteren’

Bottas herhaalt daarbij dat hij all-in is voor 2019 en alles gaat geven. “Ik weet zeker dat het een interessant jaar wordt”, zegt de coureur die vecht om zijn Mercedes-toekomst.

Lees meer over

Bottas Mercedes