*

Bottas: ‘Vrijwel altijd vrij om met Hamilton te vechten’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 april 2017 09:15

Bottas: ‘Vrijwel altijd vrij om met Hamilton te vechten’
Racepictures

Teamgenoten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas mogen in principe vrij tegen elkaar racen van hun team Mercedes, maar teamorders zijn toch niet compleet uitgesloten.

Dat vertelt Bottas, die van de winter naar het team kwam, aan het Finse MTV: “Er is vanaf het begin duidelijk gemaakt dat Lewis en ik in vrijwel elke situatie vrij zijn om met elkaar te vechten, behalve als er vanwege iets met de strategie of één of ander probleem misschien een teamorder wordt gegeven.”

“Over het algemeen geldt echter dat we vrijuit mogen duelleren, zolang we niet botsen. Dat is de Mercedes-filosofie”, zegt de coureur wiens team de regels voor onderlinge duels vorig jaar aanscherpte na meerdere incidenten tussen Hamilton en zijn toenmalige teamgenoot Nico Rosberg.

Bottas zelf ging er toen hij naar Mercedes kwam al vanuit dat er strenge regels zouden zijn voor het teamduel, waarbij hij zegt eventuele teamorders te zullen accepteren. “Als coureur hoor je natuurlijk liever niet dat je je teamgenoot er langs moet laten, maar dit is een teamsport.”

“Er zal bovendien altijd een reden voor zo’n verzoek zijn. Dat soort orders worden in het belang van het team gegeven en ik ben in het verleden ook altijd loyaal geweest aan de teams waarvoor ik reed”, benadrukt Bottas, die een éénjarig contract heeft maar een langere Mercedes-toekomst ambieert.

Bottas met Mercedes-kopstukken Niki Lauda en Toto Wolff (vlnr).