Teambaas Ross Brawn verdwijnt na afloop van het huidige seizoen van het toneel bij Mercedes. Dat bericht de BBC op basis van bronnen ‘van dichtbij’ het Duits-Engelse team.

In het mede door oud-teambaas en huidig analist Eddie Jordan geschreven artikel op de BBC-site wordt gesteld dat Brawn, wiens aanblijven bij Mercedes al sinds de entree van Toto Wolff, Niki Lauda en (later) Paddy Lowe ter discussie staat, het team gaat verlaten.

Hoewel Brawn en Mercedes geen reactie willen geven op de claim, zegt de BBC van bronnen ‘van dichtbij Mercedes’ te hebben vernomen dat gesprekken over het vinden van een gepaste (leidinggevende) rol voor Brawn binnen de nieuwe structuur op niets zijn uitgelopen.

Wat een struikelblok in de onderhandelingen schijnt te zijn geweest, is dat Mercedes niet gelooft in een organisatie waarin slechts één persoon als teambaas de totale leiding heeft, terwijl Brawn juist nog altijd een rol als eindverantwoordelijke ambieerde.

Volgens de in het artikel opgevoerde bronnen was het behouden van een dergelijke functie ‘nooit een optie’ aangezien Mercedes de taken wilde verdelen tussen Brawn, het technische kopstuk Lowe en executive director (business) Wolff, en dus vertrekt Brawn.

Toekomst
De toekomst van Brawn is volgens de BBC onduidelijk, aangezien een overstap naar Williams, McLaren of McLarens motorleverancier Honda – in tegenstelling tot wat in sommige media wordt gesuggereerd – niet waarschijnlijk zou zijn.

Brawn zelf toonde zich twee weken geleden in ieder geval nog niet gereed voor zijn pensioen: “Stoppen bij Mercedes betekent niet per se het einde van mijn tijd in de sport”, verklaarde hij tegenover Sky Sports F1.