Flavio Briatore heeft geen interesse in het overnemen van Caterham, het team dat naar verluidt in de etalage is gezet door haar huidige eigenaar Tony Fernandes.

Het gerucht dat Tony Fernandes Caterham van de hand wil doen zingt al een tijdje rond en werd tijdens het afgelopen raceweekend in Monaco verder versterkt door berichtgeving vanuit Engeland waarin werd gesteld dat Fernandes actief naar kopers zoekt voor zowel het Caterham Formule 1-team als de auto-tak van de onderneming.

Voormalig Benetton- en Renault-teambaas Flavio Briatore werd genoemd als potentiële koper, maar de Italiaan heeft ontkend interesse te hebben: “Caterham is een team dat verlies draait en ik voel er niets voor een renstal te kopen waar ik alleen maar geld op moet toeleggen”, vertelt Briatore aan persbureau Press Association.

Volgens Briatore – die in de jaren ’90 naast teambaas van Benetton kortstondig mede-eigenaar van Ligier en mede-aandeelhouder van Minardi was – is het op het moment ‘sowieso niet de moeite waard om in de huidige Formule 1 teameigenaar te zijn’, zeker aangezien hij zichzelf niet ’tot de puissant rijken’ rekent die het zich kunnen veroorloven puur uit passie in een renstal te investeren.

Briatore
Briatore werkt sinds eind 2009 niet meer in de Formule 1. Hij werd toen op straat gezet door Renault – en tijdelijk geschorst door de FIA – vanwege zijn betrokkenheid bij het crashgate schandaal. Sindsdien is hij wel weer regelmatig in verband gebracht met een terugkeer, voornamelijk als teambaas, maar de Italiaan heeft zich telkens afzijdig gehouden.