De Formule 1 gaat begin juli weer van start met het dubbelnummer op de Oostenrijkse Red Bull Ring, gevolgd door een Europese tour, maar topman Chase Carey sluit zeker niet uit dat er later in het jaar nog meer races sneuvelen. “Ik denk echter dat we opties hebben.”

De Grand Prix van Oostenrijk was eigenlijk nummer elf op de Formule 1-kalender van 2020. De eerste tien races zijn geschrapt of uitgesteld, met Oostenrijk nu de aftrap van een acht wedstrijden tellende Europese seizoensstart. Daarna gevolgd door een (letterlijke of figuurlijke) ‘overzeese’ oversteek.

“We voelen ons goed over de herstart”, wordt Carey geciteerd door Racer.com, al erkent hij ook dat de sport zich ‘op onbekend terrein’ bevindt qua racen te midden van de coronapandemie. Dat maakt het zeker wat de langere termijn betreft lastig races in te plannen, geeft Carey toe.

Lees ook: Carey opgelucht met eerste data maar mikt nog altijd op 15-18 races

Carey geeft uitleg bij de afgelasting van de GP van Australië, wat medio maart de seizoensopener had moeten zijn.

Aan deadlines wil Formule 1-eigenaar Liberty Media zich daarom niet wagen, al hoopt Carey ‘voor eind juni’ een duidelijk beeld te hebben van de rest van het raceseizoen. “We verwachten echter dat er races op de kalender staan die waarschijnlijk niet doorgaan”, verwijst hij naar de oorspronkelijke kalender.

“Ik denk evenwel dat we opties hebben als bepaalde zaken niet goed uitpakken”, doelt hij op de mogelijkheid om races te houden op circuits die aanvankelijk niet op de rol stonden. Zo heeft de Formule 1 met Hockenheim gesproken over een mogelijke race en zou ook Mugello een alternatief zijn.

Lees ook: ‘Hockenheim en Mugello staan reserve als er meer Europese GP’s nodig zijn’

Carey en FIA-president Jean Todt.