Waar Marussia de show stal door met beide wagens de tweede kwalificatie te halen, bleef Caterham op Silverstone onzichtbaar. Marcus Ericsson en Kamui Kobayashi vertrekken morgen de Britse Grand Prix helemaal achteraan.

Kobayashi kampte met een technisch probleem. “Na een run met intermediates te hebben gedaan leek het erop dat we met slicks konden gaan rijden”, vertelt de Japanner. “Toen begon het echter weer te regenen en moest ik naar binnen vanwege een probleem. We pasten wat aan de wagen aan en ik ging naar buiten op de snelle band.”

“Opnieuw had ik last van technische problemen en daardoor kon ik niet sneller. Heel erg jammer. Dit zijn van die sessies waarin je met een of twee auto’s de tweede sessie kunt halen. Het mocht alleen niet zo zijn.”

Ook Ericsson, die nog een keer van de baan spinde, kon niet verrassen. Behalve dan dat hij een keertje Kobayashi te snel af was. “Ik maakte een fout toen ik echt aan het pushen was. Daarna kon ik mijzelf niet meer verbeteren. Daardoor staan we waar we nu staan. Het lijkt erop dat morgen de omstandigheden niet veel anders zullen zijn. Dat biedt kansen.”