Force India maakt naar alle waarschijnlijkheid in Singapore bekend dat Sergio Pérez ook volgend jaar voor het team rijdt. Dat zegt adjunct-teambaas Bob Fernley.

Volgens Fernley bevinden de besprekingen tussen coureur en teambaas Vijay Mallya zich in hun laatste fase. “Vijay rondt de gesprekken met Sergio af”, vertelt de Brit aan Motorsport. “Ik denk dat we in Singapore klaar zijn om alles bekend te maken.”

De contracten van zowel Pérez als teamgenoot Nico Hülkenberg lopen eind 2015 af. Maar waar Hülkenberg vorige week al een nieuwe, tweejarige verbintenis ondertekende, moet er in het geval van de Mexicaan nog wat langer onderhandeld worden.

Het gaat om twee losse deals tussen Pérez en Force India, legt Fernley uit. “De ene is Sergio’s contract als coureur.” Bij de andere deal zijn Pérez’ Mexicaanse sponsors betrokken. “Die zaak is wat ingewikkelder, omdat er allemaal commerciële belangen bij komen kijken”, aldus Fernley.

Vertrouwen

Force India begon het seizoen met een achterstand: de nieuwe auto was pas laat klaar, zodat kostbare testtijd verloren ging. De resultaten in het begin van het jaar vielen daardoor tegen, maar sinds de introductie van de B-versie van de VJM08 in Groot-Brittannië heeft het team de weg naar de subtop weer gevonden.

Dat Hülkenberg en Pérez volgend jaar waarschijnlijk allebei weer voor Force India rijden, toont volgens Fernley dan ook hun vertrouwen in de renstal. “Ik denk dat ze heel tevreden zijn over het team”, meent hij. “Nico had de mogelijkheid om weg te gaan, maar hij is gebleven. En zo gaat het waarschijnlijk ook met Sergio.”