Nyck de Vries heeft de afgelopen ‘vrije’ weken nuttig besteed. De coureur van AlphaTauri bracht uren door in de simulator van het team in Engeland, trainde hard in zijn woonplaats Monacao, maar vond ook tijd om te ontspannen.

Nyck de Vries kende een moeizame start bij AlphaTauri, maar de Nederlander is na vier weken hard werken en de nodige off time klaar om de handschoen op te pakken: “Mijn trainer was bij me in Monaco. We hebben veel gewerkt en het was ook fijn om wat tijd thuis door te brengen. Nu ben ik klaar om weer aan de slag te gaan. Met vijf wedstrijden in zes weken, wordt het een intensieve tijd.”

Tijdschema: alle starttijden van de (sprintrace) Grand Prix van Azerbeidzjan

De Grand Prix van Azerbeidzjan verloopt dit jaar anders dan anders. Gekozen is voor het aangepaste sprintraceformat en dat is – hoewel hij het Baku City Circuit goed kent – nieuw voor De Vries. “Bakoe wordt mijn allereerste sprintraceweekend. Het wordt een bijzondere uitdaging met slechts één uur vrije training voor de kwalificatie, maar ik ben al eerder op het circuit geweest, met drie tweede plaatsen in de Formule 2.”

‘Uniek circuit’

“Het circuit is vrij uniek in die zin dat inhalen op stratencircuits meestal een hele uitdaging is”, vervolgt De Vries. “Maar het extreem lange rechte stuk biedt kansen. Daarom zijn de races in Bakoe vaak nogal bewogen. Hopelijk gaat het onze kant op en hebben we aan het eind iets om over te juichen.”

De nieuwe FORMULE 1 Magazine ligt in de winkel. In deze extra dikke Classic Special boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews over 100 jaar Grand Prix-racing. Met onder meer:

  • De allereerste overwinning van Ayrton Senna
  • Het Formule 1-avontuur van Jan Lammers
  • James Hunt: de laatste playboy racer
  • Reportage: bad boys in de Formule 1
  • Exclusief interview met Jacky Ickx
  • Foto’s: De mooiste liveries door de jaren heen
  • Reportage: De horrorcrash van Jackie Stewart
  • Eregalerij: de mooiste foto’s van de grootste kampioen