Nyck de Vries heeft de geruchten rond een deal bij Williams met geld van Jumbo de kop ingedrukt. Volgens de Formule 2-coureur is er geen sprake van dat de supermarktketen hem financieel zal steunen.

Vorige week verscheen het bericht dat De Vries één van de kanshebbers zou zijn op een racezitje bij Williams. Hij zou een aantrekkelijke optie zijn vanwege sponsorgeld van Jumbo. Volgens De Vries is dat niet waar. Op zijn sociale media heeft de coureur donderdag gereageerd op het gerucht.

“De laatste tijd zijn er verschillende geruchten in de media over mijzelf en Jumbo in relatie tot Williams. Ter verduidelijking, Jumbo investeert nu niet en gaat geen geld investeren in mijn carrière. Natuurlijk kijken we met zijn allen naar mogelijkheden in mijn carrière, maar dit is zeker niet onze filosofie en strategie.”

De Vries maakt met Racing Team Nederland in ieder geval het WEC-seizoen af, dat nog loopt tot en met juni 2019. Wat hij na het Formule 2-seizoen gaat doen, is nog niet bekend. “Ik hoop de plannen over mijn toekomst binnenkort bekend te maken. Wees geduldig.”

De Vries is momenteel nog onderdeel van het young driver programme van McLaren. De jonge Nederlander mocht daarnaast al eens kilometers maken in de DTM en de Formule E voor Audi.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.