Sebastian Vettel stapte vandaag tevreden uit. De verregende eerste vrije training zorgt echter wel voor een dilemma. “Gaan we ons in de derde vrije training richten op de kwalificatie of de race?”

De drievoudig wereldkampioen besloot de middagtraining als derde. “We mogen over het algemeen wel blij zijn, want dit was een goede dag”, vertelt Vettel. “Het was noodzaak veel ronden te rijden toen het droog was. Zondag wordt er immers geen regen verwacht. Nu moeten we kijken op welk gebied we ons kunnen verbeteren.”

“We gaan kijken wat anderen hebben gedaan zodat we meer kennis van zaken hebben”, vervolgt de coureur van Red Bull Racing. “Vandaag probeerden we zowel lange als korte runs af te werken. Morgen is het de vraag tijdens VT3 of we ons gaan richten op de kwalificatie of de race.”

Mark Webber

Mark Webber was vanmiddag zijn teamgenoot te snel af. Hij was ruim een tiende sneller. “We probeerden zoveel mogelijk te doen in negentig minuten tijd”, aldus de Australiër. “We reden met beide compounds en verschillende hoeveelheden brandstof. Dit was een redelijk veeleisende sessie voor het team.”

“We hebben het onderste uit de kan gehaald. Sebastian en ik hebben denk ik de benodigde informatie verzameld voor de race. We hebben ons enigszins voorbereid op de kwalificatie maar de focus lag toch op de race. Die zal heel competitief worden: ik zie niemand wegrijden van de rest.”