Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Lees ook: Door de lens van Peter: Schumacher reed bijna de camera uit mijn handen

Nog even terug naar de imponerende overwinning van Max Verstappen afgelopen zondag. Na de matige start van de Nederlander zakte de moed ook bij fotograaf Peter van Egmond even in de schoenen. “Natuurlijk hoopte ik dat Verstappen het podium zou halen, maar na zijn slechte start nam mijn vertrouwen af en daarom bleef ik langer langs de baan dan gepland.”

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Wachtend in de Niki Lauda-bocht
Toen Verstappens inhaalrace vorm kreeg in de slotfase, besloot Van Egmond te gokken op een inhaalmanoeuvre in de Niki Lauda-bocht. “Tegen het einde van de race nam de spanning alleen maar verder toe, dus in plaats van net als al mijn collega’s naar parc fermé te gaan, wachtte ik de ultieme inhaalpoging af.”

Die kwam er niet maar Van Egmonds geduld werd beloond met een blik in de lens. “Ik hoopte dat het in bocht één zou zijn, maar het werd een bocht verderop. Na het passeren van de finish kwam hij met gebalde vuist vol in mijn beeld rijden, terwijl hij richting mij en alle Nederlandse fans op de tribunes keek.”

Door de lens van Peter: McLaren kreeg confetti niet van de auto, rekening ging naar de FOM

Foto: Peter van Egmond