Volgens Bernie Ecclestone is CVC Capital – de investeringsmaatschappij die grootaandeelhouder in de Formule 1 is – wederom het plan opgevat met de Formule 1 de beurs op te gaan.

CVC wilde vorig jaar al de beurs op met de Formule 1, maar besloot toen toch maar van die plannen af te zien vanwege ‘de problemen in de eurozone en andere financiële markten’.

Volgens Ecclestone zit er nu echter een nieuwe poging aan te komen: “We hebben besloten het dit jaar te gaan doen”, vertelt hij aan The Daily Telegraph. “CVC is er al mee bezig en treft nu de maatregelen die noodzakelijk zijn.”

Net als vorige keer is CVC van plan om haar aandelen op de beurs van Singapore te verhandelen. Hoeveel procent van haar aandelen de investeringsmaatschappij wil verkopen, is echter nog niet bekend.

CVC heeft overigens hoe dan ook geen meerderheidsbelang meer in de sport. De firma had tot ongeveer een jaar geleden zo’n 63 procent van de aandelen in de Formule 1 handen, maar verkocht een flink deel daarvan aan verschillende partijen en bezit nu nog ‘maar’ 42 procent, waarmee het overigens alsnog de grootste aandeelhouder in de sport is.