*

Ecclestone investeert in GP New Jersey

Daan de Geus

Daan de Geus

13 mei 2013 17:06

Ecclestone investeert in GP New Jersey
Sutton Images

Bernie Ecclestone lijkt er veel aangelegen de voor 2014 geplande stratenrace in New Jersey door te laten gaan en heeft nu zelfs met de Formule 1-organisatie geld in het project gepompt.

“We gaan proberen om de race volgend jaar doorgang te laten vinden”, zegt Bernie Ecclestone tegen persbureau Reuters, verwijzend naar de Grand Prix die eigenlijk dit jaar al op de kalender had moeten staan, maar werd uitgesteld vanwege problemen met de begroting en het treffen van voorbereidingen voor de aanleg van het circuit.

Ecclestone heeft echter stappen ondernomen om een herhaling van die problemen te voorkomen, door zelf geld in het project te steken: “We hebben geld geïnvesteerd om zodoende flink wat openstaande posten, waaronder schulden, af te betalen.”

“Er is dus geen reden waarom het volgend jaar niet door kan gaan”, meent de Brit, die hoopt dat de stratenrace met uitzicht op Manhattan in 2014 wel volgens plan door kan gaan.

Ecclestone, die het geïnvesteerde geld verwacht terug te dienen met wat de race moet opbrengen, put verder vertrouwen uit het feit dat de ervaren race-organisator Chris Pook zich als adviseur met de organisatie gaat bemoeien. Pook is een oude bekende van Ecclestone en heeft eerder Formule 1 Grands Prix georganiseerd in Long Beach, Dallas, Detroit en Las Vegas.

Lees meer over

Ecclestone New Jersey