Bernie Ecclestone zegt al enkele jaren naar een opvolger te zoeken voor als hij zijn werk niet meer kan doen, hetgeen hem naar eigen zeggen nu al moeilijk wordt gemaakt door de tegen hem spelende rechtszaken.

Hoewel Ecclestone onlangs (min of meer) werd vrijgesproken van omkoping in Engeland, speelt er in Duitsland nog een andere rechtszaak wegens dezelfde vermeende omkoping tegen hem.

Als gevolg van deze juridische procedures is Ecclestone tijdelijk teruggetreden als bestuursvoorzitter van Formula One Management (FOM) de partij die de Formule 1 exploiteert. Ecclestone heeft de dagelijkse leiding desondanks behouden, maar grootaandeelhouder CVC Capital heeft zijn handen daarbij enigszins gebonden en dit alles heeft Ecclestone het werken toch wel lastiger gemaakt, vertelt hij.

“Door de zaken in Engeland en Duitsland ben ik de laatste tijd niet in staat geweest om – zoals gebruikelijk – rond de klok te werken”, zegt Ecclestone in gesprek met de Financial Times.

Ecclestone, inmiddels 83, geeft daarbij verder te verstaan ‘al enige jaren’ voorbereidingen te treffen voor zijn eventuele opvolging. “Ik ben al een paar jaar op zoek naar iemand die me kan helpen met mijn werkzaamheden. Dit ook omdat uiteindelijk de tijd zal komen dat ik – omdat ik met pensioen ga of omdat ik er op een gegeven moment helaas niet meer ben – door iemand opgevolgd zal moeten worden.”

Ecclestone heeft zelf Red Bull-teambaas Christian Horner herhaaldelijk naar voren geschoven als zijn ideale opvolger, maar Horner zelf zegt geen interesse in Ecclestone’s baan te hebben. Alle andere door de media aangehaalde kandidaten, zijn door Ecclestone steevast van de hand gewezen.