Het afschaffen van grid girls in de Formule 1 kan niet bepaald op de goedkeuring van voormalig Formule 1-topman Bernie Ecclestone rekenen. “Grid girls hoorden bij de show.”

De Formula One Group, tegenwoordig onderdeel van de Amerikaanse mediagigant Liberty Media, maakte woensdag bekend dat de sport in 2018 zonder grid girls verdergaat. De decennialange traditie zou niet meer van deze tijd zijn en niet stroken met de merkwaarden van de sport.

Ecclestone, officieel nog erevoorzitter van de Formule 1, maar naar eigen zeggen feitelijk weggepromoveerd uit het bestuur van de sport, heeft in gesprek met The Sun geen goed woord over voor de beslissing. “Grid girls hoorden bij de show en het spektakel”, meent hij.

Volgens Ecclestone is het afschaffen van grid girls een voorbeeld van hoe de samenleving ‘een beetje preuts’ aan het worden is. “Je zou grid girls gewoon moeten toestaan”, vindt hij. “De coureurs en toeschouwers vinden ze leuk – en hoe kan iemand zich er nou aan storen?”

“Ik zie echt niet hoe een mooi meisje dat voor een Formule 1-auto staat en een bordje met een nummer omhoog houdt door iemand als aanstootgevend kan worden ervaren”, zegt Ecclestone. “Het waren ook allemaal net geklede meisjes, bedrijven zoals Rolex en Heineken zetten daar heus geen meisjes neer die niet er niet presentabel uitzien.”

Lees ook – Na de speaker en het logo volgt nu het nekschot voor de grid girls: what’s next Liberty?