Het Losail International Circuit heeft voor de Grand Prix van Qatar een enorme upgrade gekregen. Ten opzichte van de eerste editie in 2021 is onder meer het pitcomplex veranderd en is er ook voor het publiek meer te beleven en te zien.

Het is pas de tweede keer in de historie dat er een Formule 1-race plaatsvindt in Qatar. De eerste editie in 2021 werd in allerijl opgetuigd toen diverse circuits van de kalender verdwenen als gevolg van de coronapandemie. Daarna volgde een tienjarig contract voor races in Qatar vanaf 2023. In 2022 was er geen race in verband met het veelbesproken WK voetbal in de kleine oliestaat.

Aan discussie over de Formule 1-race is door onder meer de mensenrechtensituatie ook geen gebrek in de wereld, maar om teams en fans tevreden te stellen besloot de organisatie in Qatar tot een flinke upgrade. Zo zijn er vijftig verbeterde pitboxen gebouwd, is er een nieuw mediacentrum verrezen, een beter medisch centrum en zijn er diverse nieuwe hospitality-gebouwen.

Enorme upgrade

Voor de toeschouwers is er een grotere fan zone en komt er een zogeheten ‘Lusail Hill’. Dat wordt een groot heuvel waarop toeschouwers voor een gereduceerde prijs van dichtbij de actie kunnen volgen. Dat stelt de organisatie althans allemaal in een ronkend persbericht over de enorme upgrade. Daarin maakt ze ook melding van een verhoogde tribunecapaciteit van 40.000 plaatsen, met ook nog eens 85 grote videoschermen langs de baan.

Ook aan de infrastructuur is gewerkt, stelt de organisatie in Qatar. Zo is er 21 kilometer aan nieuwe wegen en kruispunten, zijn er 2577 bomen geplant en zijn er bij het circuit drie nieuwe tunnels aangelegd, waaronder eentje voor voetgangers.

Beelden van het nieuwe Losail International Circuit:

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine vind je vanaf donderdag in de winkel of in je brievenbus! Bestellen kan ook online, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie lees je alles over de constructeurstitel van Red Bull en blikken we vooruit op de volgende race in Qatar, waar Max Verstappen zijn wereldtitel kan prolongeren. En natuurlijk nog veel meer nieuws en achtergronden over de Formule 1, zoals:

  • Verstappen schenkt Red Bulls dreamteam een nieuwe hoofdprijs
  • Reportage: Nieuwkomer Liam Lawson, een klassieke kiwi
  • Bij oud-coureur Davide Valsecchi is de lach nooit ver weg
  • Logan Sargeant wil een blijvertje worden in de Formule 1
  • Hoe F1-teams de regels én de vleugels buigen
  • Tiffany Cromwell en Valtteri Bottas, een goed stel
  • Historie: Japanse flops in de Formule 1
  • Columns Graham Watson en Amber Brantsen
  • En verder de beste verhalen en de mooiste beelden van de Grands Prix van Italië, Singapore en Japan