Sauber-coureur Marcus Ericsson hoopt na de zomerstop meer te weten te komen over zijn Formule 1-toekomst. Vorig jaar had hij voor de zomerstop al duidelijkheid.

Sauber maakte in 2015 tijdens het Grand Prix-weekend in Hongarije, het laatste raceweekend voor de zomerpauze, bekend in 2016 verder te gaan met Marcus Ericsson en Felipe Nasr.

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Thursday 28 July 2016 - Marcus Ericsson (SWE), Sauber F1 Team

Ericsson racet sinds 2015 voor Sauber.

Deze duidelijkheid hebben Ericsson en Nasr nu niet bij het ingaan van de zomerstop, al hebben ze inmiddels wel duidelijkheid gekregen over de toekomst van het team: die is veiliggesteld na de overname.

Zijn teamgenoot Felipe Nasr noemt een langer verblijf ‘een optie’, want door de overname ziet hij nieuw perspectief.

Gevraagd of hijzelf een tijdlijn in gedachten heeft wat betreft zijn toekomstplannen, antwoordt Marcus Ericsson als volgt: “Meestal spelen dit soort zaken zich rond de zomerstop af, dus hopelijk volgt er ergens na de zomerstop een beslissing. Ik heb er echter nog niet te veel over nagedacht.”

Waar hij, net als Nasr, blij mee is, is dat Sauber nu budget heeft voor doorontwikkelingen. “We hadden daar al een plan voor liggen, dus nu we nieuwe eigenaren hebben, wordt er hopelijk werk van gemaakt en zijn we snel updates.”